JUHLI TEKIJÄNOIKEUSPÄIVÄÄ, VIE LUOKKA LEFFAAN

 

Tekijänoikeuspäivän kunniaksi järjestetään kuudetta vuotta peräkkäin koululaisille suunnattu valtakunnallinen elokuvakiertue. Vuonna 2017 yhteensä 12 kaupungin 5.–6. luokkalaiset on kutsuttu maksuttomaan elokuvanäytökseen. Näytökset järjestetään viiden päivän aikana ja niihin osallistuu yhteensä lähes 3600 koululaista. Kiertueen paikkakunnat löytyvät alta.

Näytöksessä esitetään kotimainen seikkailuelokuva Rölli ja kaikkien aikojen salaisuus ja ennen elokuvaa oppilaille pidetään noin 15 minuutin tietoisku tekijänoikeudesta.

Tekijänoikeuspäivän elokuvakiertueen järjestää Tekijänoikeuden tiedotus- ja valvontakeskus ry. Hanketta on tukenut opetus- ja kulttuuriministeriö.

”Tekijänoikeuspäivän hankkeilla haluamme nostaa esille tekijänoikeuden merkitystä luovien alojen kannalta. Kun taiteilijat ja luovan alan yrittäjät pystyvät ammattimaisesti ansaitsemaan elantonsa, meille kaikille syntyy uusia elämyksiä.", kertoo Tekijänoikeuden tiedotus- ja valvontakeskus ry:n projektipäällikkö Juha Rislakki.

Tekijänoikeuspäivän elokuvakiertue järjestetään vuosittain 26.4. vietettävän kansainvälisen Maailman henkisen omaisuuden päivän yhteydessä.

 

LISÄTIETOJA

Juha Rislakki, projektipäällikkö

Tekijänoikeuden tiedotus- ja valvontakeskus ry

puh. (09) 6803 4047

juha.rislakki@antipiracy.fi

 

Koululaisnäytökset:

24.4. Pori, Finnkino / Promenadi

24.4. Turku, Finnkino / Kinopalatsi

25.4. Tampere, Finnkino / Plevna

25.4. Forssa, Bio-Kaari

26.4. Jyväskylä, Finnkino / Fantasia

26.4. Hämeenlinna, Bio Rex / Verkatehdas

26.4. Porvoo, Bio Rex / Porvoo

27.4. Kuopio, Finnkino / Scala

27.4. Vaasa, Bio Rex / Gloria

28.4. Lahti, Finnkino / Kuvapalatsi

28.4. Heinola, Elo

28.4. Seinäjoki, Bio Rex / Bio Marilyn

 

 

Hyviä opppimateriaaleja kouluille

Tekijänoikeuspäivä on luonteva aika käsitellä kouluissa tekijänoikeutta. Tätä varten on saatavilla hauskaa ja havainnollistavaa oppimateriaalia. Oppimateriaalit ovat ladattavissa tai tilattavissa osoitteesta www.tekijanoikeus.fi/oppimateriaalia-kouluille. Tekijänoikeutta voi käsitellä oppilaiden kanssa myös tietovisan kautta, joka löytyy osoitteesta www.tekijanoikeus.fi/tietovisat.

 

 

Oppimateriaali on tehty yhteistyössä Opetus- ja kulttuuriministeriön kanssa ja Opetushallitus suosittelee niiden käyttämistä.

 

 

Lisätietoja

 

Haluatko kysyä, tarvitsetko lisätietoa? Ota yhteyttä Tekijänoikeuden tiedotus- ja valvontakeskukseen, projektipäällikkö Juha Rislakki (09) 6803 4047.