Juhli tekijänoikeuspäivää, vie luokka leffaan!

 

Tekijänoikeuspäivän kunniaksi järjestetään kahdeksatta vuotta peräkkäin koululaisille suunnattu valtakunnallinen elokuvakiertue. Vuonna 2019 yhteensä 12 kaupungin 5.–6. luokkalaisille tarjotaan maksuton elokuvanäytös. Näytökset järjestetään viiden päivän aikana ja aiempina vuosina niihin on osallistunut lähes 4000 koululaista. Kiertueen paikkakunnat löytyvät alta.

Vuoden 2019 näytöksissä esitetään kotimainen perhe-elokuva Onneli, Anneli ja nukutuskello ja ennen elokuvaa oppilaille pidetään noin 15 minuutin tietoisku tekijänoikeudesta.

Tekijänoikeuspäivän elokuvakiertueen näytökset tarjoaa Tekijänoikeuden tiedotus- ja valvontakeskus ry. Hanketta on tukenut opetus- ja kulttuuriministeriö.

”Tekijänoikeuspäivän hankkeilla haluamme nostaa esille tekijänoikeuden merkitystä luovien alojen kannalta. Kun taiteilijat ja luovan alan yrittäjät pystyvät ammattimaisesti ansaitsemaan elantonsa, meille kaikille syntyy uusia elämyksiä.", kertoo Tekijänoikeuden tiedotus- ja valvontakeskus ry:n projektipäällikkö Juha Rislakki.

Tekijänoikeuspäivän elokuvakiertue järjestetään vuosittain 26.4. vietettävän kansainvälisen Maailman henkisen omaisuuden päivän yhteydessä.

Ilmoita luokkasi heti mukaan oheisen linkin kautta: www.tekijanoikeuspaiva.fi/fi/ilmoittautuminen.

 

LISÄTIETOJA

Juha Rislakki, projektipäällikkö

Tekijänoikeuden tiedotus- ja valvontakeskus ry

puh. (09) 6803 4047

juha.rislakki@ttvk.fi

 

Koululaisnäytökset:

23.4. Rovaniemi Bio Rex
23.4. Helsinki Finnkino / Kinopalatsi
24.4. Tornio Bio Rex
24.4. Espoo Finnkino / Omena
24.4. Hyvinkää Bio Rex Sveitsi
25.4. Oulu Finnkino / Plaza
25.4. Varkaus Savon Kinot / Maxim
25.4. Vantaa Finnkino / Flamingo
26.4. Kajaani Bio Rex
26.4. Savonlinna Savon Kinot / Olavi
27.4. Joensuu Savon Kinot / Tapio
27.4. Lappeenranta Finnkino / Strand

8.4. Iisalmi, Savon Kinot / Kuvalipas

8.4. Riihimäki, Bio Rex

9.4. Kuopio, Finnkino / Scala

9.4. Vaasa, Bio Rex

10.4. Jyväskylä, Finnkino / Fantasia

10.4. Seinäjoki, Bio Rex / Marilyn

10.4. Järvenpää, Studio 123

11.4. Tampere, Finnkino / Plevna

11.4. Pori, Finnkino / Promenadi

11.4. Salo, Bio-Salo

12.4. Lahti, Finnkino / Kuvapalatsi

12.4. Turku, Finnkino / Kinopalatsi

 

 

Hyviä opppimateriaaleja kouluille

Tekijänoikeuspäivä on luonteva aika käsitellä kouluissa tekijänoikeutta. Tätä varten on saatavilla hauskaa ja havainnollistavaa oppimateriaalia. Oppimateriaalit ovat ladattavissa tai tilattavissa osoitteesta www.tekijanoikeus.fi/oppimateriaalia-kouluille. Tekijänoikeutta voi käsitellä oppilaiden kanssa myös tietovisan kautta, joka löytyy osoitteesta www.tekijanoikeus.fi/tietovisat.

Oppimateriaali on tehty yhteistyössä Opetus- ja kulttuuriministeriön kanssa ja Opetushallitus suosittelee niiden käyttämistä.

 

Lisätietoja

 

Haluatko kysyä, tarvitsetko lisätietoa? Ota yhteyttä Tekijänoikeuden tiedotus- ja valvontakeskukseen, projektipäällikkö Juha Rislakki (09) 6803 4047.