Juhli tekijänoikeuspäivää, vie luokka leffaan!

 

Tekijänoikeuspäivän kunniaksi järjestetään seitsemättä vuotta peräkkäin koululaisille suunnattu valtakunnallinen elokuvakiertue. Vuonna 2018 yhteensä 12 kaupungin 5.–6. luokkalaiset on kutsuttu maksuttomaan elokuvanäytökseen. Näytökset järjestetään viiden päivän aikana ja niihin osallistuu yhteensä lähes 3600 koululaista. Kiertueen paikkakunnat löytyvät alta.

Näytöksessä esitetään kotimainen perhe-elokuva Heinähattu, Vilttitossu ja Rubensin veljekset ja ennen elokuvaa oppilaille pidetään noin 15 minuutin tietoisku tekijänoikeudesta.

Tekijänoikeuspäivän elokuvakiertueen järjestää Tekijänoikeuden tiedotus- ja valvontakeskus ry. Hanketta on tukenut opetus- ja kulttuuriministeriö.

”Tekijänoikeuspäivän hankkeilla haluamme nostaa esille tekijänoikeuden merkitystä luovien alojen kannalta. Kun taiteilijat ja luovan alan yrittäjät pystyvät ammattimaisesti ansaitsemaan elantonsa, meille kaikille syntyy uusia elämyksiä.", kertoo Tekijänoikeuden tiedotus- ja valvontakeskus ry:n projektipäällikkö Juha Rislakki.

Tekijänoikeuspäivän elokuvakiertue järjestetään vuosittain 26.4. vietettävän kansainvälisen Maailman henkisen omaisuuden päivän yhteydessä.

 

LISÄTIETOJA

Juha Rislakki, projektipäällikkö

Tekijänoikeuden tiedotus- ja valvontakeskus ry

puh. (09) 6803 4047

juha.rislakki@antipiracy.fi

 

Koululaisnäytökset:

23.4. Rovaniemi Bio Rex
23.4. Helsinki Finnkino / Kinopalatsi
24.4. Tornio Bio Rex
24.4. Espoo Finnkino / Omena
24.4. Hyvinkää Bio Rex Sveitsi
25.4. Oulu Finnkino / Plaza
25.4. Varkaus Savon Kinot / Maxim
25.4. Vantaa Finnkino / Flamingo
26.4. Kajaani Bio Rex
26.4. Savonlinna Savon Kinot / Olavi
27.4. Joensuu Savon Kinot / Tapio
27.4. Lappeenranta Finnkino / Strand

23.4. Rovaniemi, Bio Rex

23.4. Helsinki, Finnkino / Kinopalatsi

24.4. Tornio, Bio Rex

24.4. Espoo, Finnkino / Omena

24.4. Hyvinkää, Bio Rex Sveitsi

25.4. Oulu, Finnkino / Plaza

25.4. Varkaus, Savon Kinot / Maxim

25.4. Vantaa, Finnkino / Flamingo

26.4. Kajaani, Bio Rex

26.4. Savonlinna, Savon Kinot / Olavi

27.4. Joensuu, Savon Kinot / Tapio

27.4. Lappeenranta, Finnkino / Strand

 

 

Hyviä opppimateriaaleja kouluille

Tekijänoikeuspäivä on luonteva aika käsitellä kouluissa tekijänoikeutta. Tätä varten on saatavilla hauskaa ja havainnollistavaa oppimateriaalia. Oppimateriaalit ovat ladattavissa tai tilattavissa osoitteesta www.tekijanoikeus.fi/oppimateriaalia-kouluille. Tekijänoikeutta voi käsitellä oppilaiden kanssa myös tietovisan kautta, joka löytyy osoitteesta www.tekijanoikeus.fi/tietovisat.

 

 

Oppimateriaali on tehty yhteistyössä Opetus- ja kulttuuriministeriön kanssa ja Opetushallitus suosittelee niiden käyttämistä.

 

 

Lisätietoja

 

Haluatko kysyä, tarvitsetko lisätietoa? Ota yhteyttä Tekijänoikeuden tiedotus- ja valvontakeskukseen, projektipäällikkö Juha Rislakki (09) 6803 4047.